Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Zahrajete si? Online hra JA Titan za to stojí!

Zelený mužíček | Sobota 26.04.2008 22:44 Komentářů: 2

„Ačkoliv jsem z počítačových her „už vyrostl“ (jinak řečeno, že jsou pro mě důležitější věci, kterým se věnovat), je jedna, na kterou se občas stejně podívám. Jde o flashovou ekonomickou simulaci JA Titan.“

Princip hry je jednoduchý. Ocitnete se v roce 2035 v roli šéfa firmy, která se zabývat výrobou , prodejem a vývojem šikovného udělátka pojmenovaného Holo-Generator. Rozhodujete o ceně výrobku, objemu výroby, výdajích na marketing, rozšiřování výroby a výdajích na výzkum a vývoj. Vašim cílem je získat na konci hry vyšší“ výkonnostní index“, než konkurence, kterou mohou být jak živí protivníci sedící u počítače třeba na opačném konci světa, tak umělou inteligencí ovládaní hráči. Hodnota výkonnostního indexu je ovlivněna z 50% celkovým ziskem, ze 20% potenciálem nabídky a poptávky, z 10% produktivitou a z 10% růstem.

Screenshot ze hry JA Titan.

Ke správným rozhodnutím vám pomáhají přehledy, tabulky a rozbory, pomocí kterých se dá dobře analyzovat situace na trhu a tak můžete naplánovat své další kroky co nejlépe.

Na hře se mi líbí například to, že neexistuje žádná nejlepší strategie, protože chovat se je nutné rozdílně podle toho, jak se chovají ostatní společnosti. Někdy je například cena 35$ za kus výrobku značně pod průměrem ceny na trhu a vy můžete zvýšit svůj podíl, jindy je to naopak.

JA Titan je skutečně velmi kvalitní hrou, kterou rozhodně stojí za to zkusit. A pokud byste měli zájem si se mnou zasoupeřit, stačí dát vědět ;).


V diskuzi je 2 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Freezing OstravaSmrtící zbraň z rukou Seznamu
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz