Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Školní inspekce? Trapné divadlo...

Zelený mužíček | Čtvrtek 27.03.2008 20:00 Komentářů: 1

„Zhruba před měsícem se studenti školy, kterou stále ještě navštěvuji, dozvěděli, že se k nám chystá školní inspekce. Už samotný tento fakt ohlášení dopředu je poněkud úsměvný, ale je to nic oproti tomu, co skutečně přišlo.“

Nevím, proč jsou inspekce hlášeny. Možná je to z toho důvodu, že všichni vědí v jakém stavu české školství je, ale nikdo z odpovědných lidí si to nechce připustit. Každopádně je týden výuky naprosto v háji, protože se v hodinách, do kterých je nahlášena inspekce, nedělá nic nového, aby to vypadalo, že všemu perfektně rozumíme. Hodiny jsou neskutečně umělé, ale zase originální, protože inspekce chodí v intervalu několika let.

Třída.

Inspekce nám přišla během celého týdne do dvou hodin, takže byli opravdu důkladní. Ale ještě, že tak, protože by to mohlo taky pokaždé vypadat jako v hodině občanské výchovy. Pan ředitel s panem inspektorem celou hodinu klábosili jak sousedky na pavlači, takže vnímat výklad bylo obtížné, ba ne, to bych lhal, zcela nemožné.

Nejzajímavější na celé inspekci jsou však důsledky a následky. Taková malá prkotina je, že jsme museli vyměnit obraz na zdi ve třídě s motivem květiny za prezidenta, jehož úsměv nás teď den co den provokuje při umírání nudou v nekonečných a nekonečně zábavných hodinách. Pak je zde však jedna věc, která hnula všem studentům školy pořádně žlučí. Pokud před provedenou školní inspekcí nebyl nějaký vyučující přítomen ve škole, bylo dobrým zvykem, že okrajové hodiny za této situace studentům odpadaly. Toto se však někomu nelíbilo, a tak je po inspekci situace taková, že tyto hodiny jsou nyní suplovány, a to v naprosté většině případů učiteli bez aprobace, kteří za tyto hodiny nejsou placeni. V praxi to probíhá tak, že v klidných třídách přijde učitel, sedne si za katedru, zapíše do třídní knihy a po zbytek hodiny na sebe učitel a studenti koukají... a čekají. Ve třídách jako je naše je učitel chudák, který chtě nechtě musí v kraválu přihlížet tomu, jak dělají studenti s prominutím „bordel“. Účelné využití času, že? Raději nebudu komentovat, nerad bývám sprostý. Jen musím konstatovat, že pokud je zvýšení absence a počtu omluvenek z důvodu návštěvy lékaře apod. cílem této akce, tak se to opravdu povedlo.

Uvažte sami, kam směřuje české školství...


V diskuzi je 1 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Nová verze redakčního systému pro blog – co víc si přát?Jak se váže kravata – video návody
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz