Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Proč jsem si oblíbil restaurace McDonald’s?

Zelený mužíček | Sobota 07.06.2008 23:59 Komentářů: 10

„McDonald’s je kontroverzní síť stravovacích zažízení, někdo ji miluje, někdo nenávidí. Trvalo mi skutečně hodně dlouho, než jsem si udělal vlastní názor, neboť dlouho šlo všechno ohledně tohoto restauračního kolosu naprosto mimo mě.“

Ještě před pár měsíci pro mě McDonald’s bylo něco tak trochu tajemného, ale stačilo pár návštěv a vše se změnilo. Moje původní představa byla něco ve stylu „drahá restaurace, ve které je nepříliš chutná strava, které se člověk stejně pořádně nenají“. Jak jsem se mýlil...

Pokusím se popsat, jak vůbec taková moje návštěva McDonald’s probíhá. Takže pojďme na to.

Ještě než vůbec do budovy s restaurací vejdete, všimnete si před ní venkovní zahrádky, která je tu přichystána pro ty, kteří jsou raději na vzduchu. Také si tady můžete prohlédnout na ceduli jídelní lístek, ale ten se prakticky nemění, takže pokud tady nejste poprvé, můžete jej v klidu přehlédnout a vstoupit.

Většinou jako první zamířím na WC, která jsou mimochodem exklusivní. Sice nikterak velké, ale nikdy jsem v tom nespatřoval žádný problém, těžko se tady potká najednou tolik lidí, aby to nestačilo. Ale hned poté už zamířím k pokladnám, abych si objednal jídlo.

Objednávání jídel je v McDonald’s trochu odlišné, než je možná někdo zvyklý. Nepracují tu žádní číšníci, jenom připravovači jídel a obsluha u pokladen. Ta je velmi rychlá, nikdy se mi nestalo, že bych čekal více než půl minuty, než se dostanu na řadu. Poté jen řeknete, co si dáte, člověk na pokladně to naťuká, zaplatíte, odpovíte, jestli to chcete tady (na tácu) nebo s sebou (v tašce) a do minuty si vše odnášíte. Pokud něco není v danou chvíli připraveno, můžete si vzít to, co už je, a zbytek si nechat přinést, ale stalo se mi to jen jednou.

Pokud si berete jídlo na tácu, kde mimo jiné najdete ubrousek ke každému objednanému kusu jídla (ale co, ekologie dostává ve světě mnohem horší rány...), můžete si vybrat z mnoha stolů, buď u zdi, nebo spíš v prostoru, poblíž flóry nebo raději s výhledem na televizi...

Vůbec samotné prostředí v tomto občerstvení je skvělé, připadám si lépe, než v leckteré restauraci, která si říká, že je „na úrovni“. Žádný zápach přepáleného oleje (větrání mají kvalitní), ani tma, ani příliš světlo, teplota také akorát, stoly jsou od sebe vzdálené přiměřeně, takže se necítíte ani ztraceni v prostoru ani nalepeni na někoho jiného.

No a už k samotnému jídlu. Domníval jsem se, že McDonald’s není místo, kam by se člověk mohl jít pořádně najíst, ale spíš místo, kde si může dát něco maximálně na chuť. Není to tak. Tři večerní chickenburgery (moje oblíbená pochoutka) naplnily můj od rána hladovějící žaludek. A jako dezert jsem si ještě dal parádní sezónní taštičku (jahodovou, fakt lahůdka).

Měl jsem za to, že v McDonaldu jsou ceny neúprosně vysoké, ale v porovnání s jinými restauracemi je to úplně v pohodě. V běžné restauraci necháte za jídlo tak 150Kč, v „Meku“ se najíte i levněji. Nemyslím teď cheeseburgery za tzv. dvě pětky (20Kč, to není překlep), ty zrovna nemusím, ale právě jeden chickenburger stojí jen třicet korun. A jako dezert taštička skutečně za dvacku. To, co je tím drahým, tak jsou hranolky (které bych si za tu cenu fakt nedal), nápoje (ceny strašné) a různá menu (protože často obsahují právě ty zmíněné hranolky a pití).

To je zhruba vše, co mě k tématu napadá. Zapomněl jsem na něco? Chcete mě doplnit? Nesouhlasíte se mnou? Můžete samozřejmě napsat komentář a vyjádřit svůj názor, ale ten můj stejně těžko jen tak změníte :).


V diskuzi je 10 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Nejlepší na studentském veletrhu Gaudeamus? StepmaniaLíbí se mi na škole - webové stránky se vším, co člověk potřebuje
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz