Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Nedělní fotbalový zápas FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha

Zelený mužíček | Pátek 14.03.2008 19:00 Komentářů: 2

„Nebudu psát o tom, jak pískal sudí Kocourek a hodnotit, jestli to byl Kocourkov nebo ne (v deníku Sport dostal známku 4, to jen tak na okraj). Nebudu popisovat, jak padla která branka a kdo při těch situacích nezvládnul svou úlohu. Nebudu se dokonce ani rozepisovat o konečném výsledku.“

Zápas Banku se Slavií byl na programu v poměrně nevhodný čas, výkop v neděli ve 20 hodin a 15 minut. Když se k tomu přidalo to, že měl být vysílán v televizi, diskuze o tom, jestli zápas nakonec navštíví aspoň tolik lidí, jako minulý (necelých 9 tisíc diváků), byla na světě. Osobně jsem však stále věřil v můj optimistický tip 12 tisíc fanoušků.

Hned poté, co jsem se usadil na tribuně, mi bylo jasné, že jsem se netrefil. Nevěřil jsem svým očím, protože stadion byl prakticky zaplněn. To jsem skutečně nečekal - 16336 diváků. Očividně zabral perfektní marketingový tah klubu – vstup pro ženy zdarma jako dárek k Mezinárodnímu dni žen. Oficiální údaj říká, že toho bylo využito asi ve 4500 případech. Ve skutečnosti samozřejmě byl přírůstek způsobený touto akcí ještě o něco vyšší, protože se dá jednoduše předpokládat, že dívka/slečna/paní nepřišla sama, ale s přítelem/kamarádem, který pochopitelně vstupné za sebe platil. V každém případně šlo o velmi dobrý tah, protože tento na českou ligu nezvyklý počet diváků vytvořil to, o co tu jde především – skutečně grandiózní atmosféru.

Je již tradicí, že každý zápas Baníku provází skvělá atmosféra. I jako hostující tým se může Ostrava pyšnit aktivnějšími fanoušky, než soupeři, natožpak na domácím hřišti. A zápas se Slávií měl skutečně v tomto ohledu co nabídnout.

Fanoušek Baníku reaguje na slávistu, který váhá s rozehráním rohového kopu, neboť bylo jeho okolí zasypáno papírovými konfetami alias hajzl papíry:
„Kopej, než přiletí i hajzlový prkýnko!“

Ještě před zahájením zápasu vzniklo na ochozech toto krásné umělecké dílo (obrázek z oficiálního webu Baníku www.fcb.cz). Jen tak mimochodem, pod jedním z těch bílých listů jsem já, tipnete si, pod kterým? :)

Za zpěvu „Baníčku, my jsme s tebou“ začal první poločas, aby se poté skandování změnilo na „FC, FCB, FC Baník ole“, dále na klasiku v podobě „Baník pičo, Baník pičo, FCB“. Samozřejmě došlo i na zvedání šál, pyrotechniku a dýmovnice v kotli, tleskání. Stadion na okamžik zmlknul, když sudí předčasně ve 44. minutě ukončil poločas. Zdroj, který si nepřeje být jmenován, uvádí, že jej při pohledu na krásný fotbal rozbolely oči. Měl si totiž zapomenout v šatně své dioptrické brýle, bez kterých vidí houby.

16 tisíc lidí nespokojeně reaguje na rozhodnutí rozhodčího Kocourka:
„Hovado! Hovado!“

Druhý poločas byl snad ještě bouřlivější než první. Mimo jiné se na tom podepsaly dvě krásné vyrovnávací branky vstřelené baníkovským útočníkem Magerou. Fanoušci pokojně jedli klobásy, popíjeli pivo a hulili trávu a při tom všem ještě stíhali fandit jako o život.

Avšak ani po ukončení zápasu nebyl všemu konec. Po velkém potlesku se diváci začali pomalu odebírat ze stadionu. Vtip je v tom, že zastávka MHD, na kterou se mnohatisícové davy ubíraly, je asi kilometr od stadionu. Představte si nekonečné zástupy lidí před i za sebou, přidejte baníkovské pokřiky a dobrou náladu – a máte asi z desetiny představu, jak to vypadalo.

Atmosféra jako řemen, prostě něco, co musíte sami zažít. A proto, prosím, až bude Baník hrát ve vašem městě, nezapomeňte jej přijít podpořit a pomoct vytvořit skvělé prostředí! :D


V diskuzi je 2 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Hektický víkend – školní ples, Praha a Junior InternetCo mi vadí na škole II – suplování v současné podobě je nesmysl
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz