Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Jak trávíte čas u počítače?

Zelený mužíček | Sobota 14.06.2008 23:59 Komentářů: 0

„Ze zvědavosti jsem si nainstaloval program, který mi měří dobu, po jakou pracuji s tou kterou aplikací. Výsledky jsou celkem hodně zajímavé.“

Není pro mě zase takové překvapení, že na prvním místě se umístil mnou aktuálně preferovaná prohlížeč, tedy Internet Explorer (7) . Ale celkem je šok, jakou dobu jsem ho měl spuštěný od začátku tohoto roku do dneška. Během té doby totiž u mě tato aplikace běžela v popředí celkem těžko uvěřitelných 30 dní čistého času! Tedy více než šestinu života jsem během posledního půlroku strávil takto, to jsou v průměru více než 4 hodiny denně, dohromady přes sedmset!

Těžko k uvěření je také skutečnost, že by teoreticky měl počítač více než 20 dní strávit se zobrazenou plochou. Je pravda, že pokud od něj na chvíli odcházím nechávám často zobrazenou právě plochu, ale že by to bylo až tak často. No hrůza pomyslet, kolik to muselo být elektřiny.

Na třetím místě je bohužel Miranda, která si pro sebe uzmula celých 128 hodin.

Jako čtvrtá v pořadí mě překvapila aplikace pro sledování televize, která to dotáhla na více než sto hodin. A to sleduju jenom Simpsny a občas nějaký sportovní přenos.

Na pátém místě je Word, který má něco pod sto hodin, psaní článků a nesmyslů do školy kupodivu zase tolik času nezabere, jak by se mohlo zdát. Asi je na těchto věcech velký časožrout hlavně ta příprava kolem.

Překvapivě pouze 70 hodin pro sebe získal PSPad. Když to porovnám si Internet Explorerem, který má víc než desetinásobek, tak je na první pohled čemu se divit. Že by mi psaní kódů zabralo tak málo času? Je ale třeba si uvědomit, že při věcech jako programování v PHP strávím jako začátečník hodně momentů vyhledáváním informací na internetu – s pomocí Internet Exploreru. Pak je vše jasné.

Celých 55 hodin prý byl v popředí Windows Media Player. Nejprve mi to přišlo zvláštní, že bych při poslechu hudby trávil tolik času nad jejím výběrem v přehrávači. Pak mi došlo, že jsou do toho zahrnuta i všemožná videa a situace se vyjasnila.

Jako osmá nejpoužívanější aplikace se ve statistikách zobrazuje Windows Mail s 35 hodinami na svém kontě.

Na devátém místě je hra Age of Empires 2. Ta běžela tento rok 30 hodin, což je dost, pokud si vezmu, že jenom kontroluju scénáře před tím, než je dám na svůj web, který o Age of Empires 2 provozuju.

Desátý je potom správce souborů Total Commander, který má připsáno něco lehce přes jeden den čistého času.

A ještě jedno zajímavé číslo na závěr – když jsem sečetl všechen zaznamenaný čas u všech aplikací, dostal jsem se lehce přes 2000 hodin. Tedy zhruba polovina času, který od začátku roku uběhl! Kdybych tento fakt vzal sám o sobě a nedal jej do souvislostí, pomalu bych si mohl jít hodit mašli, naštěstí není skutečnost až tak hrozná, protože je v celkovém čase započteno právě i mnoho chvil, kdy jsem u počítače vůbec přítomný nebyl a byla zobrazena právě plocha, kterou jsem zvyklý u opuštěného počítače „nechávat v popředí“. A něco málo taky nabrali lidé, kteří si k němu občas taky sednou místo mě. Takže zase tak vážné to snad nebude.

Pokud jsem vás inspiroval a program pro měření času stráveného u počítače a u jednotlivých aplikací byste chtěli vyzkoušet taky, jmenuje se Ektiv2 a můžete si jej stáhnout z 123ABC.cz.


V diskuzi ještě není žádný komentář, přidejte první


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
100 let od Tunguzského meteoritu, jsme ve Vesmíru sami?Tak se nám Dopravní podnik Ostrava opět vyznamenal
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz