Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Český internet: stamiliony létají vzduchem, kdo je ještě chytí?

Zelený mužíček | Středa 28.05.2008 23:59 Komentářů: 0

„Poslední rok je na českém internetu skutečně velmi živo.“

Vše začalo nenápadně, když český Seznam už loni koupil malý a a prakticky bezvýznamný server Stream. V tu chvíli nikdo netušil, jaký rozvoj to tomuto malému webu přinese. Výsledek dnes vidíte sami, návštěvnost Streamu utěšeně roste a vzniká tak český Youtube.

Taktéž loni koupil investiční fond Warburg Pincus společnost NetCentrum (provozovatel portálu Centrum a souvisejících služeb). Hovořilo se o události roku, nicméně to ještě málokdo čekal to, co přijde letos.

Na začátku roku totiž Warburg Pincus s nákupy pokračoval a tentokrát si vybral Atlas, který byl dlouho považován za českou portálovou trojku. „Spojením“ Centra a Atlasu tak vznikl silný hráč, o kterém se dá spekulovat, že by časem mohl účinněji soupeřit se zatím naprosto dominujícím Seznamem.

Před několika týdny však spustila svůj (silně bulvární) portál také televize Nova, a to s patřičnou mediální masáží a maximální podporou ve svém vysílání. Odbornou veřejností byl často kritizován, mimo jiné za nedotaženost v podobě využívání služby třetí strany, služby blog.cz od společnosti Jyxo. Za úsměvné se také dalo považovat to, že chtěla Nova do konce roku 2008 získat post české internetové trojky v počtu uživatelů. Všichni se smáli, ale teď je smích přešel. Společnost CME (vlastník Novy) totiž koupila významného českého internetového hráče, už zmiňovanou společnost Jyxo, a dostala se tak mezi špičku v zásahu uživatelů internetu (a samozřejmě získala kvalitní technologie a vývojáře).

Jak je vidět, odehrávají se na internetu v poslední době opravdu zajímavé události. A to jsem se dosud nezmínil o spekulacích o prodeji Seznamu, největšího českého portálu, který u nás dosud neměl konkurenci. Čeho ještě se v nejbližší době dočkáme?


V diskuzi ještě není žádný komentář, přidejte první


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Když už někdo nedokáže ani vymyslet příklad…Píšeme lepší slohovou práci s Microsoft Word ze sady Office
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz