Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Z Ostravy do Prahy a zpět za 130Kč včetně DPH

Zelený mužíček | Pátek 28.03.2008 12:00 - aktualizováno Komentářů: 5

„Nenechte se Českými drahami okrást a cestuje několikanásobně levněji, než je vám zcela automaticky nabídnuto.“

Potřebuji se dostat zítra ráno do Prahy a večer se vrátit zpět do Ostravy. Chtěl jsem využít Student Agency, než jsem zjistil, že zrušili noční spoj, který by tak dobře pasoval. O letecké dopravě jsem neuvažoval. Autem bych si do Prahy netroufnul. Zbyly České dráhy.

Řekl jsem si, že je to ideální příležitost vyzkoušet známé Pendolino. Sice mi bylo trochu těch 500Kč za cestu tam a dalších 500Kč za cestu zpět trochu líto, ale znáte to – touha vyzkoušet něco nového je silnější než rozum. Krom toho Pendolino perfektně pasuje. Chtěl jsem si tedy lístky zarezervovat prostřednictvím internetu na webových stránkách Českých drah. Tady jsem bohužel narazil, ten e-shop je všechno, jen ne funkční. Ač jsem se snažil, místa se mi rezervovat nepovedlo.

Koleje vedoucí do neznáma – ilustrační obrázek.

Ani nevím, jak se to nakonec stalo, ale nějak jsem skončil na stránce (update: odstraněn již nefunkční odkaz), na které jsem se dozvěděl, že můžu tam i zpět cestovat za mnohem příznivější částku 390Kč a navíc si můžu s sebou vzít ještě jednu dospělou osobu a tři cestující mladší 15 let. Takže to dopadlo tak, že se na Prahu těším nejen já, ale taky mamka a sestra. Jsme tedy tři a 390 : 3 = 130 Kč na osobu. A to je prosím celodenní síťová jízdenka, takže platí i pro cestu zpět! Z částky 1000Kč za výlet se dostat na 130Kč, to není špatné, že?

Kuriózní na tom všem je to, že i kdybych cestoval sám, tak mě to vyjde mnohem levněji, než klasická jízdenka. Ta se totiž odvíjí od ujetých kilometrů a proto jen cesta do Prahy z Ostravy stojí standardně 436Kč. Samozřejmě vám totiž na nádraží o nějakém SONE+ nikdo neřekne, tato jízdenka je jen na vyžádání. Takže než se rozhodnete někam s ČD cestovat, rozhodně doporučuji pořádně prostudovat ceníky, ať vás nenatáhnout...

Update: Bohužel dochází u Českých drah neustále ke změnám ceníku. Chystáte-li se cestovat a chcete-li při tom ušetřit, nezbývá, než si prostudovat všechny nabídky na webu ČD.


V diskuzi je 5 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Velikonoční pohlednice hitem VelikonocVýjimka je výjimka
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz