Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

První závod Formule 1 v sezoně 2008 poznamenán vysokou úmrtností

Zelený mužíček | Neděle 16.03.2008 10:30 Komentářů: 1

„Miliony fanoušků si dnes přivstaly, aby mohly sledovat přímý přenos prvního motoristického svátku sezony 2008 Formule 1. Závod to byl skutečně dramatický, při některých záběrech tuhla krev v žilách.“

Cílový praporek nakonec z 22 závodníků v Melbourne vidělo jen 7. Tedy každý, kdo dojel, bodoval, dokonce i jeden jezdec, který závod nedokončil. Ale začněme hezky od začátku.

Nová sezona přinesla několik změn, byla upravena pravidla za účelem udržet atraktivitu závodů alespoň na stejné úrovni, jako byla loni. Vozidlům byly odstraněny vymoženosti, které „řídily vozidla prakticky samy“, a tak právě tato sezona má ukázat, kdo jak opravdu jezdí.

Závody v České republice vysílá, stejně jako loni, televize Nova. Televize přes veškeré obavy fanoušků už loni dokázala, že to vše zvládne na výbornou. Letos však došlo ke změně hlavního komentátora, který mi, bohužel, moc nevyhovuje. Dále v textu narazíte na obrázky, které pochází samozřejmě z vysílání této televize.

Dlouhé měsíce měli fanoušci nejsledovanějšího motoristického sportu na přemýšlení o tom, jak to bude vypadat na startu letošní první Grand Prix, jestli dojde ke kolizím, jak se jezdci poperou se startem bez pomocné elektroniky a kdo jak do závodu vyjede. O svých kvalitách nakonec nenechal pochybovat Lewis Hamilton, který si udržel první pozici, ze které startoval. A ke kolizi v první zatáčce skutečně došlo.

I další vývoj závodu byl velmi dramatický, odpadalo jedno auto za druhým a počet jezdců na trati se tak stabilně snižoval. Trochu letecké akrobacie nám v kokpitu vozu Formule 1 předvedl Timo Glock. No, když mu ta chvíle letu za tu zrušenou formuli stála... jeho věc. Souboj doslova a do písmeno kolo na kolo předvedli David Coulthard a Felipe Massa.

Na podium nakonec vystoupili Hamilton (McLaren), Heidfeld (BMW Sauber) a Rosberg (Williams). Za nimi se umístili Alonso (Renault), Kovalainen (McLaren), Barrichelo (Honda), Nakajima (Williams), na osmém místě byl i přes nedokončení závodu klasifikován Bourdais (Toro rosso) a na devátém Räikkönen (McLaren), který odstoupil pět kol před cílem.

První závod Formule 1 v Melbourne tedy ukázal, že silný bude určitě tým McLarenu, příjemně překvapil tým BMW Sauber. Naprosto vyhořela stáj Ferrari, které do cíle nedojel ani jeden z dvojice jezdů Räikkönen – Massa. Renault potvrdil, že bude nejspíš opravdu i s dvojnásobným mistrem světa Alonsem hrát až druhé housle. A celý závod stoprocentně musel potěšit svou atraktivitou všechny fanoušky Formule 1.

Výsledky si můžete prohlédnout v pěkné grafice od TV Nova


V diskuzi je 1 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
1 skvělý zážitek + 1 zdarmaRychlá jízda
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz