Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Nelegální stahování her už má oběti – došlo i na GTA4

Zelený mužíček | Úterý 29.04.2008 21:40 Komentářů: 15

„Právě dnes vyšla dlouho očekávaná herní pecka roku 2008, GTA4. Ale ne pro PC.“

GTA4 je akční hra od vývojářů z Rockstaru, ve které se vžijete do role zločince a plníte nejrůznější úkoly za peníze. Jak už číslice v názvu napovídá, nejde o první díl, nýbrž už o několikáté pokračování, předchozí díly GTA: San Andreas nebo GTA: Vice City jsou v hráčské obci velmi dobře známy.

Ale teď k věci. Jak souvisí nelegální kopírování (nejčastěji dnes stahování z internetu, například přes Torrenty nebo DC) s touto hrou? Je to poměrně prosté. Hra dnes sice vyšla, ale pouze pro XBOX360 a Playstation3. Verze pro PC? Kdo ví, zda vůbec bude. Důvody jsou jednoduché, míra počítačového pirátství je obrovská, na rozdíl od Playstation3 a XBOX360, pro které se hry nelegálně získávají poměrně obtížně. Kromě toho jsou ceny her pro konzole obecně o něco vyšší. Tudíž je pro vývojáře pomalu ale jistě mnohem lepší (z ekonomického hlediska) zaměřit se na vývoj her pro konzole, a ti, kdo preferují hraní na počítači, jsou až druzí v pořadí. Je tohle to, co chcete? Závidět nové hry uživatelům konzolí?

Prosím uvědomte si, že stahovat hry není jako stahovat hudbu. A příště, než nějakou hru vyhledáte na Torrentech, popřemýšlejte, zda by nebylo lepší si ji koupit v obchodě.


V diskuzi je 15 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Už měsíc s vámiVelikonoční pohlednice hitem Velikonoc
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz