Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Fallout 3 hrou roku? Nové weby

Zelený mužíček | Sobota 04.10.2008 18:00 Komentářů: 5

„Pomalu, ale jistě, se blíží vydání jedné z nejočekávanějších her tohoto roku. Na Fallout 3 čekali fanoušci série více než deset let a ještě tento měsíc by se měli hry dočkat. Pokusil jsem se zjistit maximum informací o připravovaném RPG, některé prozradím přímo v tomto článku, z dalších jsem vytvořil dva menší weby.“

Za hrou Fallout 3 měli původně stát vývojáři z Black Isle Studios, nicméně potopily je finanční problémy vydavatele Fallout série, společnosti Interplay Entertainment Corporation. A tak jediné co zbylo, byl nedokončený Fallout 3: Van Buren, jehož demoverze se o několik let později objevila ke stažení na internetu. Naděje fanouškům svitla až v roce 2007, když v dubnu společnost Bethesda Softworks oznámila zakoupení práv na pokračování série od přežívající společnosti Interplay.

To už však podle zákulisních informací přípravy Falloutu 3 dávno probíhaly. Bethesda oznámila, že jejich nové post apokalyptické RPG bude využívat engine Gamebryo. Právě to je informace, které se dá chytit. Právě na Gamebryo enginu je totiž postavena hra Civilization IV, ale především The Elder Scrolls IV: Oblivion od Bethesdy. A právě s Oblivionem je Fallout 3 často srovnáván.

Krátce o Oblivionu

The Elder Scrolls je hlavní herní sérií amerického vývojáře. Doposud vyšly čtyři díly – Arena, Daggerfall, Morrowind a právě zmíněný Oblivion. Ten se ve své době blýsknul naprosto revoluční grafikou, extrémně rozsáhlým herním světem (je prakticky mimo schopnosti jednotlivce vidět všechno, co nabízí) a možností vytváření módů upravujících hru. Ani dnes Oblivion graficky nezaostává, právě naopak, stále jde o pastvu pro oči, ačkoliv je již více než dva roky starým kouskem. Právě na Oblivion bychom se měli dívat, pokud si chceme představit, jak by mohl Fallout 3 vypadat.

O hře Fallout 3

Fallout 3 se bude odehrávat v daleké budoucnosti, podíváme se až do 23. století, do doby, kdy uplynulo 200 let od Třetí světové války, která v roce 2077 prakticky zničila naši planetu. Přežila jen hrstka lidí, zejména těch, kteří se stihli ukrýt v protiatomových krytech nazvaných vaulty. Tato zařízení, umístěna hluboko pod povrchem země nebo krytá skalními masivy, umožňují obyvatelům přežít stovky let bez kontaktu s okolním světem.

Jedním z obyvatelů Vaultu 101 je jedno malé dítko. Dítko, které, až vyroste, kryt opustí a vydá se hledat svého ztraceného otce. Otce, který se ve hře stane vaším otcem.

Oproti Oblivionu však bude přece jen v něčem Fallout 3 jiný. Neměl by obsahovat tolik kritizovaný level scaling (přizpůsobování schopností nepřátel schopnostem vašim), pouze jeho náznak. Maximální úroveň postavy bude nižší než v Oblivionu, zvyšování úrovně se zastaví na levelu 20. A především, to je největší rozdíl, se bude post apokalyptické RPG odehrávat v naprosto odlišném světě. Zatímco Oblivion se odehrává ve fantasy světě, který by se dal přirovnat k našemu středověku, Fallout 3 je umístěn do válkou zničeného světa 23. století. Kromě toho se také bude odehrávat ve skutečné oblasti, konkrétně půjde o východní pobřeží USA kolem města Washington DC.

Další informace

Další informace jsem umístil na Fallout 3 info web na adrese fallout3.123abc.cz, případně Fallout 3 Info Site na fallout3.aifut.com, chcete-li náhodou informace v jazyce anglickém. Přeji příjemné počtení!


V diskuzi je 5 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Nesmysl jménem maturita z jazyka českéhoLidská stupidita nezná mezí
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz